Zorunlu İngilizce Hazırlık Programı

Zorunlu İngilizce Hazırlık Programı Rehberi

Bu rehberde Üniversitemizde İngilizce eğitim veren programlara (İngilizce Öğretmenliği ve İngilizce Mütercim Tercümanlık programlarına) kayıtlanan öğrencilere yönelik verilen Zorunlu İngilizce Hazırlık Programı hakkında bilgiler bulunmakta olup, öğrencilerimiz ilgili başlığı tıklayarak ilgili bölüme erişebilmektedir.

arrow right icon png ile ilgili görsel sonucuÖğrenci El Kitabı

Zorunlu İngilizce Hazırlık Programı öğrencileri için hazırlanan ve öğretim süreçleri ile ilgili tüm detayların yer aldığı el kitabına aşağıdaki bağlantıdan erişebilirsiniz.

Zorunlu İngilizce Hazırlık Programı El Kitapçığı

arrow right icon png ile ilgili görsel sonucuDersler

Ders Tanımları
Ders Tanımları için tıklayınız.

Ders Kataloğu
Ders Kataloğu için tıklayınız.

Haftalık Ders Programı
Haftalık Ders Programı için tıklayınız.

arrow right icon png ile ilgili görsel sonucuDers Programları

Zorunlu İngilizce Hazırlık sınıflarının ders programlarına erişim için burayı tıklayabilirsiniz

arrow right icon png ile ilgili görsel sonucuSınıf Listeleri

Zorunlu İngilizce Hazırlık programı sınıf listelerine erişim için burayı tıklayabilirsiniz.

arrow right icon png ile ilgili görsel sonucuSınav Programları

Öğrenciler akademik yıl boyunca beş farklı değerlendirmeden geçmektedir. Aşağıdaki tabloda değerlendirme yöntemlerini, puan ağırlıklarını ve her bir dönem için ne tür değerlendirmeden geçecekleri görülmektedir.

Yıl içi değerlendirme

DEB: Debate
      TP: Theatrical performance
      PP: Portfolio presentation

arrow right icon png ile ilgili görsel sonucuSınıf Danışmanlıkları

Her bir hazırlık sınıfından sorumlu olarak bir akademik personel sınıf danışmanı olarak belirlenir ve ilgili sınıf öğrencilerinin talepleri, beklentileri, istekleri ve şikayetlerini ilgili danışmana iletmek ve sorunları çözmek için görevlidir. 2023-2024 akademik yılı Zorunlu İngilizce Hazırlık Programı sınıf danışmanlıkları aşağıdaki gibidir.

Prep A: Burçin Kef
      Prep B: Hüma T. Yücelli
      Prep C: İbrahim Kayacan

Sınıf danışmanlıklarının yanı sıra Zorunlu İngilizce Hazırlık Programında derse giren öğretim elemanları ile de ofis danışmanlık saati kapsamında aşağıda ilan edilen gün ve saatlerde öğrencilerin soru/sorunları ile ilgilenmek üzere görüşme gerçekleştirilebilecektir.

Danışmanlık Saatleri

Öğretim Elemanı

Gün-Saat

Öğr.Gör. Burçin KEF

Salı 11:00-12:00

Perşembe 15:15-16:15

Öğr.Gör. Hüma Tuğçe YÜCELLİ

Perşembe 12:10-14:00

Öğr.Gör. İbrahim KAYACAN

Pazartesi, Salı, Çarşamba

12.15- 12.55

Öğr.Gör. Sevcan AKYILDIZ

Salı 15:00-16.00

Perşembe 11:00-12:00

arrow right icon png ile ilgili görsel sonucuÖğrenci Oryantasyonu

Yüksekokulumuz Yabancı Diller Bölümü olarak her akademik yılın başlangıcında programlarımızda eğitim alacak olan öğrencilerimiz için uyum toplantısı düzenlemektedir. 2023-2024 akademik yılı Zorunlu İngilizce Hazırlık Programı oryantasyon sunumuna erişim için burayı tıklayabilirsiniz.

arrow right icon png ile ilgili görsel sonucuDers Materyalleri

Ders kitapları
      Zorunlu İngilizce Hazırlık Programına ait 2023-2024 akademik yılının her iki döneminde kullanılacak olan ders kitapları aşağıdaki gibidir.

Main Course: New Language Leader (NLL) II (Güz) & III (Bahar)

Listening & Speaking: Contemporary Topics I (Güz) & II (Bahar)

Writing & Reading: Ready to Write (RTW) III (Güz ve Bahar)

Çevrimiçi Uygulamalar
      Yıl boyunca yapılacak olan ders duyuruları (ödev, proje, vs.) ve materyal paylaşımı için Microsoft Office Teams adlı uygulama kullanılacak olup, ders kitapları için çevrimiçi platform olarak MyEnglishLab adlı uygulama kullanılacaktır. Teams erişimi için ise üniversitemizin her bir öğrenciye tahsis ettiği Office 365 hesabına erişim sağlamanız gerekmektedir. Bu uygulamalar ile ilgili detaylar öğrenci oryantasyon sunumunda ve öğrenci el kitabı (Student Handbook) içerisinde paylaşılmaktadır.

arrow right icon png ile ilgili görsel sonucuUBYS Erişimi, Belge Talepleri ve Belge Doğrulama

Üniversite Bilgi Yönetim Sisteminin kısaltması olan UBYS uygulamasına öğrenciler haftalık ders programları, ilgili derslerden sorumlu öğretim elemanlarını, haftalık devamsızlıklarını ve sınav notlarına erişim sağlayabilmektedir. Ayrıca öğrenci belgesi ve transkript gibi belge taleplerini bu platform üzerinden gerçekleştirebilmektedirler.

UBYS kullanıcı adınız: Öğrenci Numaranız
      UBYS şifreniz: T.C. Kimlik Numaranız (Uluslararası öğrenciler için ikamet izni sonrasında alınan ve 99 ile başlayan kimlik numarasıdır.)

UBYS giriş sayfasına erişim için burayı tıklayabilirsiniz.
      UBYS sayfasından belge talebinde bulunmak için ilgili videoya buradan erişebilirsiniz.
      Ayrıca E-Devlet uygulaması üzerinden elektronik belge taleplerinizi oluşturmak için ilgili sayfaya buradan erişebilirsiniz.
      Üniversitemiz tarafından verilen belgeleri doğrulamak için burayı tıklayabilirsiniz.

arrow right icon png ile ilgili görsel sonucuÖrnek Sınavlar

Zorunlu İngilizce Hazırlık Programı Örnek Yeterlilik Sınavları için aşağıdaki linkleri tıklayınız.
      Zorunlu Hazırlık Programı Örnek Yeterlilik Sınavı 1 için tıklayınız.
      Zorunlu Hazırlık Programı Örnek Yeterlilik Sınavı 2 için tıklayınız.

arrow right icon png ile ilgili görsel sonucuMevzuat (Yönetmelik ve Yönergeler)

Yüksekokulumuzda eğitim alan öğrencilerimizin tabi oldukları mevzuata aşağıdaki linklerden erişebilmektedir.

Bartın Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Yabancı Diller Bölümü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönergesi

Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği