image/svg+xml
image/svg+xml

İngilizce Konuşma Günleri Etkinliklerinin 1. si gerçekleştirildi.

Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından gönüllü olarak organize edilen İngilizce Konuşma Günleri etkinliklerinin ilki 30 Kasım 2018 günü gerçekleştirdi. Saat 15:30-17:00 arasında Yahya Kemal lobisinde gerçekleştirilen etkinliğe farklı bölümlerde eğitim görmekte olan Türk ve yabancı uyruklu öğrenciler ve Amerikalı misafirimiz katıldı.
“ÖĞRENCİLERİMİZİ GELECEĞE HAZIRLIYORUZ”
Üniversitemizde eğitim gören bütün öğrencilerimizi en iyi şekilde geleceğe hazırlamak için çalıştıklarını belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan UZUN, " Yabancı dil bilgisi artık günümüzün olmazsa olmazları arasındadır. Üniversitelerden beklenti bu ihtiyaca uygun mezunlar yetiştirilmesi yönündedir. Yabancı Diller Yüksekokulu’nun kurulmasıyla birlikte öğrencilerimiz aldıkları kaliteli eğitimin yanı sıra etkin bir şekilde yabancı dil de öğrenerek kendilerini bekleyen geleceğe hazır olacaklardır.” dedi. Bu amaçla öğrencilerin etkili bir şekilde İngilizce öğrenmeleri için Yabancı Diller Yüksekokulunda gördükleri eğitimin yanı sıra sosyal ve kültürel gelişimleri için pek çok etkinlik ve organizasyona imza attıklarını vurguladı. Bu eğitim öğretim yılında İngilizce Konuşma Günleri ile öğrencilerimize hem zevkli hem de eğitici bir imkân yaratmak istediklerini söyleyen Uzun, “Tüm öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum" diye ekledi.
Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Burcu Şentürk, her hafta gerçekleştirilecek İngilizce Konuşma Günleri’yle farklı konu ve aktiviteler ile katılımcıların düzenli olarak pratik yaparak İngilizce dinleme ve konuşma becerilerini geliştirmeleri ve konuşma alışkanlığı kazanmalarını hedeflenmekte olduklarını ifade etti. Ayrıca, İngilizce Konuşma Günleri’nin amacının katılımcıların ilgi alanlarına giren ve güncel konular üzerine deneyimlerin paylaşımı, hikâye anlatımı, tartışma, drama ve sunum gibi aktif rol alabilecekleri etkinliklerle öğrendikleri İngilizce günlük konuşma kalıpları ve kuralları uygulayabilmeyi, bir yandan da topluluk önünde yabancı dilde konuşma konusunda özgüven kazanabilmeleri olduğunu vurguladı. Bununla birlikte, projeler ve öğrenci hareketliliği gibi aktivitelerle yurtdışına çıkmayı hedefleyen öğrencilerin, okulumuzda eğitimlerine devam etmekte olan yabancı uyruklu öğrencilerle bir araya gelip fikir alışverişinde bulunabilme fırsatı yakalayabileceklerini de ekledi.
Bu sebeple, ilk toplantı katılımcıların İngilizce seviyelerinin belirlenmesi, birbirlerini tanımaları ve ilk defa karşılaştıkları bir topluluk önünde yabancı dilde konuşma konusunda daha özgüvenli hissedebilmeleri amacıyla İngilizce günlük konuşma konuları ve temel kalıpların kullanıldığı tanışma aktiviteleri ile gerçekleştirildi. Her hafta bir öğrencinin moderatörlük yapacağı toplantılar için gelecek haftanın konuşma konusu ve moderatörü kararlaştırıldı. Her hafta Cuma günleri 15:30-17:00 saatleri arasında düzenlenecek olan İngilizce Konuşma Günü etkinlikleri tüm öğrencilerimizin katılımına açıktır.


  • Üniversitemiz İdari Çalışanları İçin A1 Düzeyinde İngilizce Hazırlık Kursu başladı

  • Yabancı Diller Yüksekokulu Akademik Kurulu Gerçekleştirildi

  • Zorunlu İngilizce Hazırlık Programı Vize Sınavı: Tiyatro Oyunları

  • Yüksekokulumuz öğrencileri 15 Temmuz Şehitler Özel Eğitim Anaokulu’na ziyarette bulundu

  • 2024 Yılı TOEFL IBT Sınav Takvimi

  • Yüksekokulumuz tarafından "3 Aralık Dünya Engelliler Günü Etkinliği" Gerçekleştirildi

  • Dil Yelpazesinde Genişleyen Kurslar

  • Bartın Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu, LinkedIn Hesabını Kariyer Platformuna Dönüştürüyor

  • BARÜ ev sahipliğinde 5. TESOL Türkiye Konferansı gerçekleşti

  • Scrabble Tutkunları İkinci Dönem Öncesi Turnuvaya Hazırlanıyor