BÜ Yabancı Diller Yüksekokulu “Avrupa Dil Portfolyosu”nu Hayata Geçirdi

Bartın Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu, 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılına yönelik Yabancı Diller Bölümü’nde standart dil öğrenimi ve öğretiminde kullanılan “Birey Merkezli” bir model olan “Avrupa Dil Portfolyosu” –ADP (The European Language Portfolio - ELP)’’na dayalı eğitim uygulamalarını hayata geçirdi. Bu model birey merkezli ve uluslararası tanınırlığı olan bir öğrenim sistemidir. Avrupa Dilleri Portfolyosu Dil Düzeyi Göstergeleri, Dinleme, Okuma, Üretimsel konuşma, Karşılıklı konuşma ve Yazma becerilerine dayalı olarak belirlenmiştir. Avrupa Dilleri Portfolyosundaki ölçütler, ulaşılması planlanan bir amaçtır. Bu amaca ulaşmada, öğretmenin yapması gereken, sınıfta “Öğrenen Özerkliği” ve “Kendini Değerlendirme” uygulamalarını ön plana çıkararak ve “Kültürel Çeşitlilik” gerçeğini de göz önünde bulundurarak öğretme etkinliklerini gerçekleştirmektir. Öğretmenin bunu yapmasını sağlamak ve bir standart ölçüt oluşturmak için hazırlanan Dil Pasaportu, bireyin bildirimlerini temel alarak dolduracak bilgileri içermektedir. Böylece, bu pasaportta bireyin ne derece dil bildiği, hangi dil becerisinin belirlenen ölçütlere göre hangi düzeyde olduğu bireyin kendisi tarafından belirlenmektedir.

Yabancı Diller Yüksekokulu’nda düzenlenen bilgilendirme toplantısında yüksekokul müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Burcu ŞENTÜRK, öğretim elemanlarına Avrupa Dil Portfolyosu’nun sınıflarda nasıl etkin kullanılacağına dair bilgi verdi. Seminer bütün öğretim elemanlarının katılımıyla gerçekleşti.

“Dil Pasaportu”nu kullanan birey Avrupa Konseyi’ne üye herhangi bir ülkeye gittiğinde bu belgeyi kolaylıkla kullanabilecek.
  • Yabancı Diller Yüksekokulu Akademik Kurulu Gerçekleştirildi

• Zorunlu İngilizce Hazırlık Programı Vize Sınavı: Tiyatro Oyunları

• Yüksekokulumuz öğrencileri 15 Temmuz Şehitler Özel Eğitim Anaokulu’na ziyarette bulundu

• 2024 Yılı TOEFL IBT Sınav Takvimi

• Yüksekokulumuz tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Etkinliği Gerçekleştirildi

• Dil Yelpazesinde Genişleyen Kurslar

• Bartın Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu, LinkedIn Hesabını Kariyer Platformuna Dönüştürüyor

• BARÜ ev sahipliğinde 5. TESOL Türkiye Konferansı gerçekleşti

• Scrabble Tutkunları İkinci Dönem Öncesi Turnuvaya Hazırlanıyor

• TOEFL IBT sınavları Yüksekokulumuz tarafından yapılmaya devam etmektedir.