image/svg+xml
image/svg+xml

Zorunlu Hazırlık Muafiyet Sınavı

Sevgili öğrencilerimiz,

2020-2021 Akademik Yılı Zorunlu Hazırlık Programı Muafiyet Sınavı 14-15-16 Ekim 2020 tarihlerinde çevrimiçi (online) olarak gerçekleştirilecektir.

Test ve yazma becerisi bölümlerinden oluşan sınavın 90 dakikalık ilk oturumu 14 Ekim 2020 tarihinde 11.00-12.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek olup E-ders sistemindeki aksaklık nedeniyle sınav linkine yalnızca Yüksekokulumuzun web sayfasından (https://ydyo.bartin.edu.tr/) erişilebilecektir. Sınava erişim için tüm öğrencilerimizin Office 365 hesaplarını etkinleştirmesi gerekmektedir.

 

*https://ydyo.bartin.edu.tr/adresindeki duyurudan sınav linki paylaşılacaktır.

 

*Office 365 hesaplarınız ile ilgili bilgiye ise https://w3.bartin.edu.tr/duyurular/office-365-hesaplari-hakkinda-09163803.html linkinden ulaşabilirsiniz. 

 

14 Ekim 2020 tarihinde çevrimiçi gerçekleştirilecek sınavın test kısmına katılan öğrencilerimiz, 15-16 Ekim 2020 tarihlerinde sözlü sınava alınacaktır. Öğrencilerin sözlü sınava hangi gün ve saat aralığında katılacağı Yabancı Diller Yüksekokulunun internet sayfasında ilan edilecektir.

 

Test ve yazma becerisi bölümlerinden oluşan ilk oturum ve sözlü sınav bölümlerinin tamamlanması sonrasında yapılacak değerlendirmeler neticesinde “muaf” sayılacak öğrencilerin listesi Yabancı Diller Yüksekokulunun internet sayfasında ilan edilecektir.

 

Önemli Not: Sözlü sınav “Zoom” uygulaması kullanılarak gerçekleştirilecektir. Kimlik tespiti açısından, sınava başlanmadan önce öğrencilerin sınavdaki sorumlu eğitmene kimliklerini göstermeleri gerekmektedir. Sözlü sınavın sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi için öğrencilerin, kendilerine ayrılan sınav günü ve saati için gerekli teknik altyapıyı (bilgisayar, mobil cihaz, internet bağlantısı, kamera ve mikrofon) sağlamaları öğrencilerin sorumluluğu dâhilindedir. Sınav güvenliği ve geçerliliği ile ilgili hususların yerine getirilmesi amacıyla sözlü sınav kayıt altına alınacaktır ve KVKK’nın ilgili hükümleri uyarınca, kayda alınan sınav hiçbir şekilde ve hiçbir amaç doğrultusunda gerçek ve/veya tüzel kişiler ile paylaşılmayacaktır. Çevrimiçi test sınavına katılan öğrencinin, sonrasında gerçekleştirilecek sözlü sınava katılacağı takdirde, sözlü sınav sırasında kaydının alınmasını kabul ettiğini gösterecek “Kişisel Verilerin Alınması Rıza Beyanı”nı kabul etmesi gereklidir.

Zorunlu Hazırlık Programı Muafiyet Sınavı ile ilgili detaylı bilgilendirme sunumuna ulaşmak için tıklayınız.