Zorunlu Hazırlık Programı 2023-2024 Akademik Yılı Güz Dönemi Başlangıcı Hakkında

Üniversitemiz İngilizce Öğretmenliği ve İngilizce Mütercim ve Tercümanlık bölümlerini yeni kazanan ve bu yıl okulumuzda eğitim alacak Zorunlu Hazırlık Programı öğrencileri ve 2022-2023 akademik yılında programı başarı ile tamamlayamayan öğrencilerimiz için Yabancı Dil Yeterlilik (muafiyet) sınavı iki oturum halinde 03-04 Ekim 2023 tarihlerinde Ağdacı Yerleşkesinde gerçekleştirilecektir. Sınav salonları ve saatleri hakkında bilgilendirme 02 Ekim 2023 tarihinde web sitemiz üzerinden ve sosyal medya hesaplarımızdan yapılacaktır.

03 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan yazılı sınav saatinden yarım saat öncesinde öğrencilerin sınav salonunda fotoğraflı T.C. kimlik kartları ya da öğrenci kimlik kartları/belgeleri ile hazır bulunmaları gerekmektedir. Fotoğrafsız belgeleri sunan öğrenciler sınav salonuna alınmayacaktır. Yanınızda kurşun kalem ve silgi getirmeyi unutmayınız.

03 Ekim 2023 Salı günü gerçekleştirilecek ilk sınav oturumuna katılan öğrencilerimizden başarılı olanlar, 04 Ekim 2023 Çarşamba günü sözlü sınava alınacaktır. Öğrencilerin sözlü sınava hangi saat aralığında ve hangi sınav salonunda katılacağı 03 Ekim Salı günü mesai bitiminde Yabancı Diller Yüksekokulumuzun internet sayfasında ilan edilecektir.

Yazılı ve sözlü sınav oturumlarının tamamlanması sonrasında yapılacak değerlendirmeler neticesinde “muaf” sayılacak öğrencilerin listesi yine Yabancı Diller Yüksekokulumuzun internet sayfasında 05 Ekim 2023 Perşembe günü ilan edilecektir. Bu sınavda başarılı olan öğrencilerimiz Yabancı Dil Hazırlık Programından muaf sayılarak bölümlerinde eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayacaktır. Sonrasında bölümlerinde ders kayıtlarını yapabilirler.

Zorunlu Hazırlık Programına devam edecek öğrencilerimiz için 06 Ekim 2023 Cuma günü oryantasyon sunumu gerçekleştirilecek olup, kendilerine hazırlık programı ile ilgili ders programları, sınavlar, ödevler ve önemli tarihler gibi konularda detaylı bilgilendirmeler yapılacaktır. 09 Ekim 2023 Pazartesi ders başlangıcı yapılacaktır.

Bartın Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Yabancı Diller Bölümü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönergesinin (https://ydyo.bartin.edu.tr/hazirlik-siniflari/hazirlik-siniflari-yonergesi.html) 14 üncü maddesinin 2. fıkrasında (a, b ve c bentlerinde) belirtilen muafiyet koşullarını taşıyıp, muafiyet başvurusunda bulunmak isteyen öğrencilerimizin belgelerinin asıllarını veya onaylı birer örneğini dilekçeleri ile birlikte 02 Ekim 2023 Pazartesi günü mesai bitimine kadar Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğüne teslim etmeleri gerekmektedir.

Zorunlu İngilizce Hazırlık Programından muaf olmak istemeyip doğrudan hazırlık sınıfına başlamak isteyen öğrencilerimiz sınava girmeyerek sadece 6 Ekim 2023 Cuma günü gerçekleştirilecek olan oryantasyona katılabilirler.