YDİ 101-Yabancı Dil İngilizce I & YDİ 102-Yabancı Dil İngilizce II Dersleri Muafiyet Sınavı (2023-2024 Akademik Yılı)

Sevgili Öğrencilerimiz,

2023-2024 Akademik Yılı YDİ 101- Yabancı Dil İngilizce I ve YDİ 102- Yabancı Dil İngilizce II dersleri muafiyet sınavları 5 Ekim 2023 Perşembe günü saat: 13:30’da yüz yüze olarak gerçekleştirilecektir. Sınavlara dersi ilk defa alacak öğrenciler ile dersi daha önceden alıp başarısız olmuş öğrenciler girebilir. Dersi yükseltmeye alan öğrencilerimiz muafiyet sınavlarına giremezler. Bu öğrencilerimiz sınavlara girseler bile sınavları GEÇERSİZ sayılır.

• YDİ 101 Yabancı Dil İngilizce I ve YDİ 102 Yabancı Dil İngilizce II derslerinin muafiyet sınavı 20’şer çoktan seçmeli soru şeklinde iki bölümden oluşmaktadır. Toplam 40 soru bulunmaktadır. 1.  ile 20. arasındaki sorular BİRİNCİ DÖNEM dersi olan Yabancı Dil İngilizce I (YDİ 101), 21. ile 40. arasındaki sorular ise İKİNCİ DÖNEM dersi olan Yabancı Dil İngilizce II (YDİ 102) dersine aittir. Sınav süresi 50 dakikadır. Değerlendirmeler her bölüm için ayrı olup birbirinden bağımsızdır.

• Her bir öğrenci kendi biriminin binasında sınav girecektir. Sınavların gerçekleşeceği derslikler birimleriniz tarafından belirlenip internet sitelerinizde yayınlanacaktır. Bu nedenle, sınavın olacağı derslikler için biriminiz internet sitesini takip ediniz.

• Muafiyet sınavlarına girmek tercihe bağlıdır. Sınavlara katılım zorunluluğu yoktur. Sınavlara derslerden muaf olmak isteyen öğrenciler katılabilirler.Sınavlara katılmak isteyen öğrencilerin birimlerine başvurmaları gerekmektedir.

• Sınavların tamamlanması sonrasında yapılacak değerlendirmeler neticesinde “muaf” sayılacak öğrencilerin listesi fakültelerin öğrenci işleri birimine bildirilecektir.

• Sınavlara ön hazırlık yapmak isteyen öğrencilerimiz için YDİ 101 Yabancı Dil İngilizce I ve YDİ 102 Yabancı Dil İngilizce II derslerinin haftalık konu dağılımı duyurunun ekindeki dosyada mevcuttur. Derslerin konuları ile ilgili bilgi almak isteyen öğrencilerimiz ekli dosyayı indirebilirler.