YDİ 101- Yabancı Dil İngilizce I Dersi Muafiyet Sınavı (2022-2023 Güz Akademik Yılı)

Sevgili Öğrencilerimiz,

2022-2023 Akademik Yılı Güz Dönemi YDİ 101 Yabancı Dil İngilizce I Dersi Muafiyet Sınavı 1 Ekim 2022 Cumartesi günü çevrimiçi (online) olarak e-Ders üzerinden gerçekleştirilecektir. Sınava dersi ilk defa alacak öğrenciler ile dersi daha önceden alıp başarısız olmuş öğrenciler girebilir. Dersi yükseltmeye alan öğrencilerimiz muafiyet sınavına giremezler. Bu öğrencilerimiz sınava girseler bile sınavları GEÇERSİZ sayılır.

• YDİ 101 Yabancı Dil İngilizce I Dersi Muafiyet Sınavı 20 soru şeklinde ve sınav süresi 25 dakika olacaktır. Sınav 1 Ekim 2022 Cumartesi günü 13:00-15:00 saatleri arasında üniversitemiz E-Ders sistemi üzerinden gerçekleştirilecek olup sınav belirtilen tarihte ve saat aralığında sistemde açık kalacaktır. Sınava giriş yaptığınızda 25 dakikalık sınav süreniz başlayacaktır.

• YDİ 101 Yabancı Dil İngilizce I Dersi konuları E-ders sisteminde 0. Haftada bulunan ders izlencesinde ve aynı haftada bulunan ders tanıtım videosunda mevcuttur. Sınavda sorumlu olduğunuz konuları bu iki ders materyalinden öğrenebilirsiniz.

• Sınava bir kez giriş hakkınız bulunmaktadır. Sınava giriş yaptığınızda 25 dakikalık süreniz başlayacaktır. E-ders sayfanızda şu aşamaları takip etmeniz gerekmektedir:

Sisteme giriş sayfasındaki linki tıkla     >     İlgili sınav linkini tıkla      >      Soruları cevapla      >     Sınavı bitir

• E-Ders sistemine ilk kez giriş yapacak öğrencilerimiz sisteme giriş bilgileri şu şekilde olacaktır:

Kullanıcı adı: Öğrenci Numarası

Şifre: "Maskeli TC kimlik numarası" olarak (Örneğin TC No: 12******345,  TC NO'nuzu yıldızlı olarak giriş yapınız.) oluşturulmuştur.

• Sınavların tamamlanması sonrasında yapılacak değerlendirmeler neticesinde “muaf” sayılacak öğrencilerin listesi fakültelerin öğrenci işleri birimine bildirilecektir.

• Sınava e-ders (eders.bartin.edu.tr) sayfası giriş ekranında yer alan kırmızı butona tıklayarak giriş yapmanız gerekmektedir. Bu butona tıkladığınızda sorumlu olduğunuz sınavlarınıza doğrudan ulaşabileceksiniz.

• Halihazırda var olan kullanıcı adı ve şifrelerinizi kullanabilirsiniz. E-ders sistemine https://uzem.bartin.edu.tr/ adresinde yer alan menüde “e-Ders Giriş” sekmesine tıklayarak veya doğrudan https://eders.bartin.edu.tr/  bağlantısı aracılığıyla erişebilirsiniz. Sınavın linkini Yabancı Dil dersi içerisinde 1. Hafta konu içeriğinde de bulabilirsiniz.

• Sınav esnasında her soruyu yalnızca bir kez görme hakkınız olacaktır. Yani görüntülediğiniz soruyu bir daha göremeyecek ve sorulara geri dönemeyeceksiniz. Bu yüzden her soruyu, soru ekrana geldiğinde işaretleyip diğer soruya geçiniz.

• Bunların dışında sınava başladıktan sonra, herhangi bir olağan dışı işlem (tarayıcı açma, yeni sekme açma, sayfada geri tuşuna basma vs.) algılandığında sınavınız sonlandırılabilir. Bu yüzden sadece soru panelindeki butonları kullanarak sınavınızı tamamlayınız.

• Etik ihlalde bulunduğu belirlenen öğrencilerin sınavı geçersiz sayılacaktır.

• Sınav esnasında olağandışı meydana gelen durumda lütfen panik yapmadan ve vakit kaybetmeden sadece bartin.edu.tr adresindeki Buzem’e Yazın formunu kullanarak durumunuzu bize iletiniz ve e-postanızı kontrol ediniz. Sınav süreniz bittiğinde bu işlemin herhangi bir dönüşü olmamaktadır. Lütfen tüm sorunlarınız için sadece Buzem’e Yazın formunu kullanınız.

Sınavınızda başarılar dileriz. Mobil cihazlarınızdan da sınavınızı giriş gerçekleştirebilirsiniz.