İngilizce Öğretmenliği ve Mütercim Tercümanlık Bölümlerine Kayıtlanan Öğrenciler İçin Zorunlu İngilizce Hazırlık Muafiyet Sınavı

Click Here To Read This Announcement in English

Üniversitemizin İngilizce Öğretmenliği ve İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Lisans Programlarına yeni kaydolan (2024-2025 akademik yılında) öğrencilerimiz için 19-20 Eylül 2024 tarihlerinde Yabancı Dil Muafiyet (Yeterlilik) Sınavı yapılacaktır. 2022-2023 ve 2023-2024 akademik yıllarında Zorunlu İngilizce Hazırlık Programını başarı ile tamamlayamayan öğrencilerimiz de bu sınava katılabileceklerdir.

Sınavda başarılı olan öğrencilerimiz Yabancı Dil Hazırlık Programından muaf sayılarak öğrenimlerine kendi akademik birimlerinde devam edebileceklerdir. Sınava katılmayanlar ve katıldığı halde başarılı olamayanların yabancı dil hazırlık programını takip etmeleri zorunludur.

Muafiyet (Yeterlilik) Sınavı Hakkında
Zorunlu İngilizce Hazırlık Programı Muafiyet (Yeterlilik) sınavı yazılı ve sözlü olarak iki oturumda gerçekleştirilecektir.

Sınava katılım sağlayacak öğrencilerin, her iki oturumun başlangıç saatinden en az 20 dakika öncesinde sınav salonunda fotoğraflı T.C. kimlik kartları ya da fotoğraflı öğrenci kimlik kartları/belgeleri ile hazır bulunmaları gerekmektedir. Fotoğrafsız kimlik belgesi sunan öğrenciler sınav salonuna alınmayacaktır. Öğrencilerin yazılı sınav günü kurşun kalem, silgi ve kalemtıraş gibi gerekli sınav gereçlerini yanlarında getirmeleri önemle rica olunur.

Zorunlu Hazırlık Programı İngilizce Muafiyet Sınavının yazılı oturumuna katılım sağlayabilecek öğrenciler için sınıf listeleri* aşağıda verilmiştir. Bir sonraki gün (20 Eylül 2024) gerçekleştirilecek olan sözlü sınav oturumlarına, yalnızca yazılı sınav oturumunda yeterli puan alan öğrenciler  katılabileceklerdir. Sözlü sınava katılabilecek öğrencilerin listesi, sözlü sınav oturum saatleri ve salon bilgileri 19 Eylül 2024 Perşembe günü yapılacak yazılı sınavın ardından gün içerisinde Yabancı Diller Yüksekokulu’nun internet sayfasından ilan edilecektir.

Sınav Oturum Bilgileri
Yazılı sınav sınıf listeleri ve öğrencilerin hangi sınıflarda bu oturuma katılabilecekleri bilgisi aşağıda paylaşılmaktadır. Listelerde ismini göremeyen öğrencilerin Yabancı Diller Yüksekokulu Öğrenci İşlerine başvurmaları gerekmektedir. 19 Eylül 2024 Perşembe günkü yazılı sınav oturumu 10.00 - 12.00 arasında gerçekleştirilecektir. 20 Eylül 2024 tarihinde yapılacak sözlü sınav için yazılı sınav sonrasında kesin öğrenci listesi ve salon bilgileri ilan edilecektir. İlan için lütfen duyuruları web sayfamız üzerinden takip ediniz.

Zorunlu İngilizce Hazırlık Programı Muafiyet Sınavı Yazılı Sınav Öğrenci Listeleri için tıklayınız.

Örnek Muafiyet Sınavları için tıklayınız.

Yazılı Sınav Bilgileri
Yer: Sağlık Bilimleri Fakültesi Binası, Kat 1
Tarih: 19 Eylül 2024 Perşembe
Saat: 10.00 – 12.00
Salonlar: 112-113-114-115-116

Sözlü Sınav Bilgileri
Yer: Sağlık Bilimleri Fakültesi Binası, Kat 1
Tarih: 20 Eylül 2024 Cuma
Saat: 09.00 – 18.00
Salonlar: 112-113-114-115-116

Öğrencilerimizin Dikkatine:
* Zorunlu İngilizce Hazırlık programında öğrenim görmek isteyen öğrencilerimizin sınava girme zorunluluğu bulunmamaktadır. Bu öğrencilerin listede adı yazsa dahi sınava girmesine gerek yoktur.

**
Muafiyet sınavı, seviye belirleme sınavı değildir. Hazırlık eğitiminden muaf olmak isteyenler için uygulanan bir sınav olup, sınavdan başarılı olan öğrenciler öğrenimlerine bölümlerinde devam edeceklerdir. Bu nedenle sınavdan başarılı olan öğrenciler, hazırlık programında öğrenimlerine devam edemezler.