image/svg+xml
image/svg+xml

2024 YKS Ek Yerleştirme İle Üniversitemize Yerleşen Öğrenciler İçin Zorunlu İngilizce Hazırlık Muafiyet Sınavı

Üniversitemizin İngilizce Öğretmenliği ve İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Lisans Programlarına "2024 YKS Ek Yerleştirme" ile yerleşen öğrencilerimiz için 01 Ekim 2024 Salı günü 11:00-13:00 saatleri arasında Yabancı Diller Yüksekokulu MI-Z-16/E nolu ofiste Yabancı Dil Muafiyet (Yeterlilik) Sınavı yapılacaktır. 

Sınavda başarılı olan öğrencilerimiz Yabancı Dil Hazırlık Programından muaf sayılarak öğrenimlerine kendi akademik birimlerinde devam edebileceklerdir. Sınava katılmayanlar ve katıldığı halde başarılı olamayanların yabancı dil hazırlık programını takip etmeleri zorunludur.

Muafiyet (Yeterlilik) Sınavı Hakkında
Zorunlu İngilizce Hazırlık Programı Muafiyet (Yeterlilik) sınavı yazılı ve sözlü olarak iki oturumda gerçekleştirilecektir. 

Sınava katılım sağlayacak öğrencilerin, her iki oturumun başlangıç saatinden en az 20 dakika öncesinde sınav salonunda fotoğraflı T.C. kimlik kartları ya da fotoğraflı öğrenci kimlik kartları/belgeleri ile hazır bulunmaları gerekmektedir. Fotoğrafsız kimlik belgesi sunan öğrenciler sınav salonuna alınmayacaktır. Öğrencilerin yazılı sınav günü kurşun kalem, silgi ve kalemtıraş gibi gerekli sınav gereçlerini yanlarında getirmeleri önemle rica olunur.

02 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan sözlü sınav oturumlarına, yalnızca yazılı sınav oturumunda yeterli puan alan öğrenciler katılabileceklerdir. Sözlü sınava katılabilecek öğrencilerin listesi, sözlü sınav oturum saatleri ve salon bilgileri 01 Ekim 2024 Salı günü yapılacak yazılı sınavın ardından gün içerisinde Yabancı Diller Yüksekokulu’nun internet sayfasından ilan edilecektir.